onsdag 14 mars 2012

Skjuten i foten - eller Hur tänker man?

Har legat sömnlös efter föräldraråd igår på W:s förskola. Vi bor väldigt nära förskolan vilket har varit en stor fördel, och en bidragande orsak till varför vi trots allt strul har valt att ha W kvar där, eftersom att när han blir större och börjar skolan så ligger den bara ett stenkast bort. Så vr det sagt, men eftersom vi envisas med att ha förskolerelaterad hyperotur, så vet vi inte längre om det blir så.

Pedagogen jag tidigare skrivit om, som skrikit på barn, dragit dem i armarna och allmänt verkligen verkar ha fått nog av sitt arbete som pedagog, hen blir det nu som följer med W upp i förskoleklass och som kommer ha honom som lärare tom årskurs tre. Ridå. Vi har länge upprepat som ett mantra för oss själva, när det vart för hemskt i förskolan, att "det är bara ett år kvar snart, sen börjar han i fsk-klass, då måste det blir annorlunda". Vi kunde uppenbarligen inte haft mer fel.

Den här pedagogen vet mkt väl vad jag tycker, och att jag tagit upp hens agerande med rektor. Det känns ju inte helt bra i magen för att uttrycka det milt, att det är denna pedagog som W ska möta varje dag i flera år.

Till hösten kommer W tillsammans med andra födda samma år att börja på en ny avd på förskolan, tillsammans med nämnda pedagog och två andra pedagoger. Sedan när de går upp i fsk-klass är det bara nämnda pedagog som följer med, då som lärare. Vart W ska gå i skolan är som sagt inte heller längre säkert, han som gått förbi och pekat och längtat, det är ju där Skolan är för honom. Nej, att vi har så väldigt nära påverkar tydligen inte heller. Utan han kan likaväl hamna på en annan skola, i en annan ände av där vi bor. Lyxproblem kan tyckas, men inte om man betänker att W är en gosse som inte handskas väl med förändring. Inte heller så mycket lyx att behöva ta sig tre gånger så långt i djupsnö, Mamman har som bekant inget körkort att värma sig i en bil med.

Och så Lillasyster då. Om hon nu någongång måste börja i denna avskyvärda instution kallad förskola, så vart ska hon börja för att hamna i samma område som W? Ingen vet, ingen kan ge några svar. En förälder frågade och fick svaret att "Tänk inte på fsk-klass än, ta ett år i taget". Så det är väl säkert så de tänker, de som bestämmer och planerar. Inte mycket till framförhållning där inte.

Det känns som att någon dragit mig längs en landsväg i gruset efter en bil, för att sedan när jag äntligen kommit upp och borstat av mig gruset, skjuter mig i foten.

Jag orkar inte mera strul nu.

1 kommentar:

  1. Ja det här med lärare är inte lätt. Fick två namn nu till de som ska vara till Hedda. Den ena var tydligen inte den bästa. Känns jätte jobbigt att de ska ha dem i 3 år suck. Hoppas över allt annat nu att de får den andra av dem.
    Tyvärr kämpar man i motvind att gör nått åt det.

    SvaraRadera